Ekskluzivna tura sa posjetom raznim atrakcijama

TURA MODERNIM GLISEROM:  Kotor-Plava Spilja-Mamula-Baza za podmornice-Gospa od Skrpjela-Perast + tura sa vodicem po Starom gradu Kotoru

TRAJANJE:  5 sati. do 6 putnika (svaki sledeći plaća  50 Eura)

CIJENA: 350 Eura

(Ukoliko zelite da vodic bude sa vama u toku voznje gliserom trebate doplatiti 50 Eura)


INFORMACIJE O TURI:

  • 2 sata panoramskog razgledanja zaliva gliserom
  • 30 minuta posjete Plavoj Spilji ( kupanje i ronjenje )
  • 10 minuta posjete baze za podmornice
  • 20 minuta posjete Gospi od Skrpjela
  • 1 sat posjete Perastu
  • 1 sat razgledanja Starog grada Kotora sa licenciranim turistickim vodicem

Plava Spilja je prirodna pecina nastala u podnozju litice pod uticajem dugogodisnjih udara talasa. Sunceva svjetlost koja ulazi u pecinu se prelama na povrsini vode i stvara neopisive nijanse plave boje koju cete vidjeti na svome tijelu ukoliko odlucite da zaplivate u njoj. Na povratku stajemo pored ostrva Mamula na kojem je izgradjen zatvor 1853. godine i koje je tokom oba svjetska rada sluzilo kao zatvor poznat pod imenom “Kampo Mamula”. Prolazeci pored nekadasnje Jugoslovenske vojne baze Pristan posjeticemo jednu od tri baze za podmornice koje su se koristile tokom drugog svijetskog rata za sakrivanje i remotovanje podmorica. Mjesto koje ce Vas takoodje ocarati izgledom i istorijom je Gospa od Škrpjela. Gospa od Škrpjela je vještačko ostrvo koje je napravljeno u 15-om vijeku kao spomenik pomorcima iz Perasta. Ispod Gospe od Škrpjela se nalazi 196 olupina brodova koje su pomorci iz Perasta potopili dok su branili Kotor od Otomanskog i Venecijanskog carstva. Nakon posjete ostrvu, posjeticemo grad Perast koji je nekada bio prva linija odbrane grada Kotora. U Perastu se najvise istice zvonik koji je napravljen 1713-te godine i koji je tada bio najveci u Evropi sa visinom od 55 metara. Sa svojom nevjerovatnom istorijom i nesvakidašnjom ljepotom sigurni smo da je ovo jedno od mjesta koje cete dugo pamtiti. U toku voznje u trajanju ove ture sa mora cete vidjeti brojne znamenitosti poput Crkve Svetog Matije, Bogorodicin hram, napusteno naselje Gornji Stoliv, najuzi dio zaliva Verige sirine 300 metara, Tivatski i Hercegnovski zaliv kao i novu marinu za jahte Porto Novi. Nakon voznje gliserom nas licencirani turisticki vodic ce sa Vama prosetati kroz stari grad Kotor i ispricati Vam njegovu istoriju.


VRIJEME POLASKA:  po zelji gosta

Ukljuceno u cijenu:  Hladna voda ili jedno pivo po osobi, Pojasevi za spasavanje za odrasle i djecu.

Gliseri su opremljeni muzikom, tusem i bimini tendom.


* Kotor Boat Tours zadrzava pravo da otkaze turu u slucaju loseg vremena.

           Dodatne informacije

  • Cijena goriva je ukljucena u cijenu! Gorivo ukljuceno u cijenu nas cini jednim od vodecih agencija u gradu!
  • Ukoliko vremenski uslovi nisu dobri za plovidbu (npr, jaka kisa, grmljavina, itd.), dogovoricemo se sa Vama da pomijerimo za drugi dan ili da ga otkazemo.
  • Kapetan ce se pobrinuti da uzivate u voznji tako da je Vas jedini posao da se opustite i uzivate u danu provedenom na moru!

Kontakt info

Kotor boat tours doo

Kotor City park

+382 69 859 311

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.